Zeg hallo tegen de toekomst

14 maart 2018

Vertrouwde gebaren maken navigatie natuurlijk en intuïtief. In plaats van op een knop te drukken, brengt een simpele veeg je van overal thuis. Je gezicht is nu je wachtwoord. Gezichts-ID is een veilige en persoonlijke nieuwe manier om te ontgrendelen, verifiëren en betalen.

"De toekomst van de smartphone", zeiden ze toen ze in september vorig jaar de iPhone X aankondigden naast de verwachte iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het valt niet te ontkennen dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus uitstekende telefoons zijn, maar hun al te bekende vorm zorgde ervoor dat ze werden overschaduwd door de nieuwe look van de iPhone X. "Een iPhone die helemaal wordt weergegeven", om het te zeggen met de woorden van Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple. Dat pas indrukwekkend.

Vooruitdenkend

Het heeft met 5.8in het grootste scherm van alle iPhones en het reikt van rand tot rand zoals dat van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Dit scherm is ook Apple's eerste poging met OLED-schermen. Om het grotere scherm te laten passen op het apparaat is de startknop verdwenen. In plaats daarvan zit er een 'notch' in de Face ID-camera van de telefoon (later meer). Je zou denken dat dit de handset groot zou laten voelen, maar door de schermgrootte te maximaliseren zonder het formaat van de handset te vergroten, voelt de iPhone X kleiner aan dan de iPhone 8 Plus. Sterker nog, het staat dichter bij het ontwerp en het gevoel van de originele iPhone dan zijn recente voorgangers.

Face-ID

Bovendien heeft Apple een zekere mate van bescherming ingebouwd tegen per ongeluk ontgrendelen – een systeem dat Apple 'Attention-Aware' noemt. Het controleert of je wakker en alert bent voordat je de telefoon ontgrendelt. Natuurlijk is de opvallende eigenschap van deze technologie de mogelijkheid om Animojis te maken, die de Face-ID camera gebruiken om je gezichtsuitdrukkingen te transformeren tot een zingend kakske of eenhoorn. Compleet zinloos, maar wel een fantastisch plezier en een teken dat Apple zichzelf niet altijd even serieus neemt.

Ongelofelijke prestatie

Wat betreft snelheid en reactievermogen is het ook onbetwistbaar. De iPhone X maakt gebruik van de nieuwe Apple A11 Bionic-chip om hem aan te drijven en dit, in combinatie met 3GB RAM, levert vergelijkbare benchmarkresultaten als de iPhone 8 Plus. Kortom, naast zijn meer alledaagse broers en zussen is de iPhone X de snelste telefoon op de markt.

Mooie foto's

De iPhone X Plus heeft aan de achterkant twee nieuwe 12-megapixelcamera's met een vergelijkbare configuratie als de iPhone 8 Plus en de vorige 7 Plus – dus een groothoeklens en een telelens. Het grote verschil met de iPhone X is dat beide camera's optische beeldstabilisatie bieden, terwijl bij de Plus-telefoons alleen de groothoeklens is gestabiliseerd. De enige andere telefoon die beide camera's stabiliseert, is de Samsung Galaxy Note 8, dus dit is een vrij unieke functie. Zoomfoto's voelen het effect van schudden meer vanwege de langere brandpuntsafstand: OIS zal zorgen voor scherpere close-ups bij gebruik van die zoomlens. Apple heeft ook een functie in bèta geïntroduceerd, genaamd Portrait Lighting. Dit is bedoeld om het effect na te bootsen dat je zou krijgen van een professionele lichtinstallatie in een studio, waardoor je echt interessante portretten kunt maken zonder gedoe. Het werkt op zowel de voor- als achtercamera's, gebruikt gegevens van beide lenzen om een ​​dieptekaart te maken en zorgt ervoor dat de (virtuele) verlichting valt zoals het hoort. In de praktijk zijn de resultaten van Portrait Lighting gemengd en het is nog steeds een functie in bèta.

Recentste gelukkige winnaar

Glen Dawson was op het internet aan het surfen en had het geluk een aanbieding tegen te komen die hij niet kon weigeren.

Podium 1

Volg de link, vul een formulier in en bevestig je deelname aan de programmabonus.

Podium 2

Bovendien heb je toegang tot geweldige bonussen! (hoe meer je investeert, hoe hoger je kansen om de jackpot te winnen)

Podium 3

Het kost slechts €3! Meld je aan en pak uw winst vandaag nog!

Ga verder